Nerja Interior
Dessa företag och affärer har vi anlitat under tiden i Nerja och Torrox.
fbfolj-1


Några är välkända och med uppenbar service och kvalité, andra lite mera okända för oss skandinaver, men med krav från oss på kvalité, leverans och service.
En kort beskrivning och eventuellt en referens till den enskilda hemsidan.

Vi är behjälpliga med råd, inköp och leverans på plats; ring oss eller kontakta oss via kontaktformuläret!

Tryck endast på logon eller namnet för att komma till hemsidan.
Länk till karta finns.

Möbler och dekoration:
Muebles Piramides Puerto

* * * * *

Piramides

Muebles Pirámides Puerto i Caleta de Velez. Mycket skandinaviska och danska möbler.
Mycket trevlig personal som också pratar svenska och danska.
Självfallet garanti med leverans och montering.
Affären levererar möbler längs hela kusten.
Ägs numera av svenska Per Stridh, hälsa gärna från oss på Nerja Interior.
Du hittar Muebles Piramides Puerto här.Vid flygplatsen finns flera affärer om man ska inreda; IKEA, Maison du Monde, Jysk etc samt tre byggvaruhus som du hittar nere på sidan.
IKEA

* * * *

IKEA

IKEA är svårt att komma undan när det gäller möbler.
Nästan som hemma, men artikel-numren är inte det samma; du måste gå på namnet… Några i personalen kan engelska. Finns plockservice, hemkörning (evt. med montering, men dyrt) och uthyrning av skåpbilar i olika storlekar.
Du kan få tjänsten med inköpslista etc, inköp, transport hem och montering hos oss. Hemsidan är numera också på engelska. Ligger lite väster om flygplatsen.
Du hittar IKEA här.


Maisons du Monde

* * * * *

MaisonsDM

Maisons du Monde är en fransk möbel och dekorationskedja med affärer i flera länder. Vid flygplatsen finns en mindre affär med mycket dekorationsföremål. Allt finns på deras web-butik med hemleverans. Fungerar utmärkt och allt har en mycket bra kvalité, dock ett problem om man inte är på plats och vill reklamera, men har alltid fungerat bra annars. Här hittar du lite mera spännande saker än på IKEA.
Ligger vid IKEA på andra sidan av parkeringen.

Du hittar Maisons du Monde här.


I Malaga Centrum:
El Corté Ingles

* * * * *

download

El Corté Ingles är en spansk kedja med allt från husgeråd till mat och kläder. Mycket bra kvalité, skiftande kollektioner och du hittar möjligtvis det lille extra. Finns fler stora lokalt i området, medan det som har allt, nästan som gamla NK, ligger inne i Malaga centrum. Det finns parkeringsgarage. En bra web-butik med hemleverans eller upphämtning på ett av varuhusen. På köksavdelningen finnes det möjlighet att byta eller köpa kolsyrepatroner till SodaStream/Wassermax.


Du hittar El Corte Inglés här.I Nerja hittar du en mindre möbelaffär med det alldeles extra:

SalaBlanca, Nerja

* * * * *

salablanca

SalaBlanca är en mindre möbelaffär med speciella möbler. Mycket av återvunnet trä och med lite orientalisk inspiration. Speglar, stolar, skåp och bord, också stora matbord med stil för stora familjesammankomster. De har också en större affär i La Herradura längs N-340. Hälsa gärna från oss på Nerja Interior.

Du hittar SalaBlanca här.En bit bort i Mijas finns denna som många tycker om:
Zoco Home, Mijas

* * * * *

ZocoHomeLogo

Zoco Home är i grunden en finsk affär och möbelkoncept. Affären i Spanien ligger bl. a. i Mijas, javisst en bit bort… men många tycker att den är värd ett besök och har mycket intressant man inte hittar annars. Dock så finns det en web-shop på hemsidan som göra att man kan få tag på dyrgriparna.

Du hittar ZocoHome här.Det finns också några möbelaffärer längs N-340 i Algarrobo, Caleta de Velez och Torre del Mar,
bl. a. Muebles Artesania som du hittar här.

Dekoration etc.

Otra Vista Gallery; Miro Slavin

* * * * *

Gubbar7

Miro Slavin har gjort sig känd för fantastiska fotografier som bl. annat illustrerar livet och miljön i olika delar av Spanien. Det finns ett galleri i Frigiliana där man kan köpa fotona som affischer, antigen med eller utan ram. Så varför inte gå inom när man först är i Frigiliana? Finns också en web-shop på hemsidan. Vi använder ofta hans foton när vi inreder för olika kunder. En riktig miljöhöjare. Hälsa gärna från oss på Nerja Interior.


Du hittar Miro Slavin här.Trädgårdsmöbler etc.:

Jardin de Nerja

* * * * *

JardinDNerjaS

Jardin de Nerja är känd av många för att ha ett gott urval av trädgårdsmöbler och annat för din terrass eller trädgård. God service och det man inte har inne kan man få beställt. Vanligtvis så kör de också hem om kunden skulle ha behov för detta. Du hittar affären längs vägen (N-340) från Nerja mot Torrox, halvvägs till Punte Lara och då på höger sida. Du kör antagligen bil och tänk då på att det är heldragen linj så du inte skapar fara om du skulle bryta mot detta…..

Du hittar Jardin de Nerja
härTrädgårdsmöbler finns annars hos några mindre affärer i Nerja.
De stora byggvaruhusen så som
Leroy Merlin och Bauhaus samt Maisons du Monde har också ett gott urval av trädgårdsmöbler.
Du hittar beskrivning etc för dessa nere på sidan.Gardiner:

Är bra som solskydd och mörkläggning med tanke på den starka solen.
Vi har ett samarbete där kunder kan få hjälp hos:

Nerja Hogar Decoracion & Complementos

* * * * *

NerjaHogar

Nerja hogan är en riktig gardinaffär.Det tyg man inte har på lager beställer man hem. Det finns stort urval bland kända producenter som är favoriter hos kunder i hela Europa. Olika typer av upphängning. Man kommer hem för att mäta och hitta bästa lösning för den enskilde. Snabbt och bra arbete och det hela monteras upp hemma hos kunden därefter. De har också urval av solskydd etc. Hälsa gärna från oss på Nerja Interior.


Du hittar Nerja Hogar
här.Växter och trädgård:

Viveros Torres

* * * *

Viveros Torres

Viveros Torres ligger precis vid rondellen där man kör in till Nerja. Stort urval av växter och lite krukor . Lite trädgårdsmöbler.
Gubben är inte alltid glad :). De har färska kryddor som basilika, mynta och rosmarin.


Du hittar Vivero Torres
här.Vivero Torrox Costa

* * * * *

ViveroCostaViveros

Vivero Costa - Torrox Garden Center.
Som namnet ger så ligger det i Torrox Costa från rondellen och upp mot motorvägen, på vänster sida. Stort urval av växter och krukor i alla dess former. Lite trädgårdsmöbler.
Trevlig personal, talar rimligt bra engelska. De har färska kryddor som basilika, mynta och rosmarin.

Du hittar Vivero Costa
här.Bygg i Nerja:

Här finns olika, några längs vägen upp mot motorvägen, på höger sida.
Först en ferreteria / järnvaruhandel (hittar du här ).
Nästa är en liten gata in; där finns en rörbutik (hittar du här ) och en trälasthandel/snickeri (hittar du här ) där man kan såga till virke i olika dimensioner.
(svenskt trä…..) Bra och hjälpsamma på båda ställena.

Till väster bakom Lidl finns också ett industriområde med olika affärer samt en annan trälasthandlare (hittar du här )
Hjälpsamma och rimligt bra urval. Gör snickerier också.

Och ett återvändande fråga; sopstationen! (hittar du här ) Punte Limpieza (OBS! Udda spanska öppettider…)

I rondellen vid infarten till Nerja så finns ett byggvaruhus med olika butiker med allt från grus och murbruk till färg.

Diaz Nieto

* * * * *

Diaz Nieto

Diaz Nieto är en välsorterad byggaffär. Här finns allt från grus och cement, tegel och plattor till färg. Kakelaffär med stor utställning och man beställer hem det man vill ha. Tar normalt lite drygt en vecka. De utför också renoveringsarbeten.
Talar rimlig engelska och är trevliga och hjälpsamma.


Du hittar Diaz Nieton
här.På vägen längs motorvägen A-7 vid Torre del Mar / Velez Malaga ligger köpcentret El Ingenio:

El Ingenio

* * * * *

ElIngenio

El Ingenio är den närmaste stormarknaden ca 20 km från Nerja. Lätt att hitta och stor gratis parkering. Man får köra mot Malaga och passera, men tar då av vid första avfarten och genom rondellen. Försök att köra den vägen ut också eftersom det inte är lika enkelt via de andra utfarterna på östra sidan. Förutom Eroski, som är en spansk kedja och som har allt från dagligvaror till trädgård, TV, musik och köksmaskiner. Stort urval av vin och andra glädjefremkallande drycker. Här finns bio, restauranger, modeaffärer, sängbutik, inredning samt telefonaffärer och en Mister Minit där man kan få gjort namnskyltar och extra nycklar. Bensinsmacken tillhör Eroski och den räknas som den billigaste öster om Malaga. Det finns bilservice och däckverkstad.
Du hittar El Ingenio
här.CASA

* * * * *

logo-vertical

Du hittar CASA i köpcentret El Ingenio ca 20 km från Nerja. Lätt att hitta och stor gratis parkering. Man får köra mot Malaga och passera, men tar då av vid första avfarten och genom rondellen. Försök att köra den vägen ut också eftersom det inte är lika enkelt via de andra utfarterna på östra sidan. Förutom CASA, som är en spansk kedja och som har allt inom heminredning och dekoration. Stort urval med allt man kan tycka att man vill ha i hemmet för att höja mysfaktorn. Mycket praktiska prylar också.

Du hittar CASA
här.
Worten

* * * * *

Worten

Här ligger också elektronik-kedjan Worten som är en spansk motsvarighet til ElGiganten eller MediaMarkt. Stort urval, trevlig personal och hemkörning.
Du hittar Worten
här.Byggvaruhus i Malaga:

Bricomart

* * * * *

Bricomart

Bricomart är en spansk kedja av byggvaruhus. Stort och specialiserad, absolut för den proffesionella hantverkare. Allt finns av el, rör, ventilation. Trevligt personal som är hjälpsamma och snabba; absolut min favorit om något behövs för att fixa till bostaden. Har också hemkörning. Ligger i samma område som de två andra och IKEA inte långt därifrån; man kan köra in via outlet-området Plaza Mayor.

Du hittar Bricomart
här.LeroyMerlin

* * * * *

LeroyMerlin

Leroy Merlin är en fransk kedja för bygg och heminredning. Bra produkter och ett stort urval med bra kvalité. Personal kan undantagsvis lite engelske och är hjälpsamma, dock vid montern för hjälp kan det ta tid, men det finns kösystem.
Ett stort urval av trädgårdsmöbler finns och dessa får också en utomhus saluhall. Hemkörning för moderata priser av extern firma.

Du hittar LeroyMerlin
här.Bauhaus

* * * *

Bauhaus

Bauhaus är den tyska byggvarukedjan som också finns i Sverige. Förutom allt inom bygg så finns rikligt urval till skötsel av pool. Lite begränsat sortiment och personalen är inte alltid lika lätta att få tag på, men det fungerar. Det finns också mycket trädgårdsmöbler. Hemkörning rimligt snabbt och inte för dyrt. Leveranserna brukar var precisa. Enklast är att ta av A-7 och köra gamla motorvägen mot flygplatsen.

Du hittar Bauhaus
här.